Bolets de soca

Aquest bolet de soca (Trametes Versicolor) és un fong molt bonic que s'asseca i es conserva durant molt temps. En els països nòrdics té tradició a l'hora de guarnir la casa per Nadal i també se'n fan objectes d'adorn, com ara agulles per a barrets. No és comestible per la consistència de la seua carn. És difícil de confondre amb cap altre bolet si s'observen amb atenció totes les seues característiques. Es pot trobar durant tot l'any en indrets humits, sobre soques tallades i branques caigudes, gairebé sempre de planifolis. Es molt comú.  
 Inonotus es un génere de fong de la família " Hymenochaetales". Sol aparèixer al estiu i tardor, sobre troncs d'arbres molt diversos, principalment, acacias, freixes i a vegades també en els arbres fruiters. No es comestible.Bolet de Pi (Hypholoma acutum) de la família deles Strophariacae. Forma bonics ramells acolorits,  d'individus esbelts i units per la base del peu. Es un bolet no comestible, de gust amarg i lleugerement tóxic. Desprén una olor molt desagradable i es molt comú. Es pot trobar gairebé durant tot l'any,  i sobretot a la temporada de bolets.
Bolets de soca que semblen flors

Comentaris

  1. Bonics bolets i bonica composició!

    ResponElimina
  2. Temporada de bolets! Ben aviat podrem tornar-ne a collir, menjar i fotografiar. I això segur que sí podrem fer malgrat la pandèmia, passejades tranquiles pel bosc.... M'encanta la foto les bolet de pi, semble roses! Fins aviat.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pels vostres comentaris !

Entrades populars d'aquest blog

Tardor a la Vall d'Aran

Aitona i la floració dels arbres

Recordant l'última nevada