Miravet i el seu castell


El poble es compon de dues parts ben diferents: les cases del nucli antic s'enfilen des del riu per la paret rocosa de la muntanya, a recés del castell.
El nucli urbà modern es troba al llarg de la plana esquerra del Galatxo, un antic canal natural del riu (del qual els terrissaires treien l'argila). En aquesta part s'hi troba la casa de la vila, la part comercial i de serveis, i les zones esportives, escoles, i tallers. Un camí asfaltat puja fins al castell.

Panoràmica des del castell 


Si vas en coche i vols creuar el riu, aquesta petita embarcació et passa al altre costat. Nosaltres varem tenir la mala sort que el drap vermell, que es veu allá penjat, vol dir que en aquell moment es troba fora de servei.


El Castell de Miravet és una fortalesa medieval situada al terme de Miravet, al cim d'un turó d'uns 100 m. d'alt que domina la població. El castell fou seu d'una de les comandes catalanes més importans de l'orde del Temple..


  

 
L'Església del castell

 

Comentaris

  1. Miravet, un lloc emblemàtic i unes fotografies precioses, quines ganes que em fas venir d'anar-hi... Gràcies Mª Teresa per compartir-les, ajuden a somiar a un demà millor!

    ResponElimina
  2. Es un sitio muy interesante y el "cruza coches" me parece genial! Una pena que estuviera fuera de servicio! Las fotos me han encantado!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pels vostres comentaris !

Entrades populars d'aquest blog

Tardor a la Vall d'Aran

Aitona i la floració dels arbres

Recordant l'última nevada