Una Passejada pel Delta


El Delta de l'Ebre cobreix 320 km² un 20% dels quals són àrees naturals, un 75% és cultivable i la resta urbana. Hi viuen unes 50.000 persones. Inclou els termes Municipals de l'Ampolla,Amposta, Camarles, Deltebre, Sant Carles de la Ràpita i Sant Jaume d'Enveja. El delta de l'Ebre és la zona humida més gran de Catalunya i una de les més importants de l'Europa Occidental, després del Parc regional de la Camarga a França i el Parc nacional de Donyana al sud d'Espanya.


L'Ametlla de Mar (Camí al Delta de l'Ebre)

Aquest indret, anomenad la Cala pels seus habitants, és un municipi pertanyent a la comarca del Baix Ebre.  Està situat al bell mig del golf de Sant Jordi, al sud de Catalunya. 

Ja som al Delta del Ebre

Aquest camp d'arros, la mata encara es verda, li cal madurar mes.

La meitat segat i l'altre meitat per segar.

Segant  les plantes de l'arros.

Recollin l'arros.

Ous del cargol poma.



El cargol poma, es la pitjor plaga que tenen els arrossars d' El Delta, en aquests moments. Els cargols poma (Pomacea) són un gènere de cargols de de la familia dels Ampullariidae .  Són gastròpodes d'aigua dolça, originaris d'America del Sud, Amèrica Central i el sud dels Estats Units. El control de la plaga és molt difícil, ja que les femelles són força prolífiques amb més de vuit-cents ous per posta.

Platja i Far del Fangar

El Trabucador és, sens dubte, un dels espais més impressionants del Delta de l’Ebre. Consisteix en un braç de sorra que s’endinsa en el mar, connectant el Delta de l’Ebre amb la Punta de la Banya. Per tant, en aquest oasi de tranquil·litat pots observar el mar en ambdues bandes i gaudir de les aigües càlides i calmades de la Mediterrània.
El recorregut per l’apèndix de sorra es pot realitzar amb vehicle, amb bicicleta o a peu, ja que té una longitud de 6,5 quilòmetres.


Platja del Trabucador



La Punta de la Banya és una península que configura l'àrea natural més extensa del delta de l'Ebre situada al seu extrem meridional. S'estén davant de la costa de Sant Carles de la Ràpita, municipi del qual en forma part, i està unida al delta de l'Ebre a través de la del barra del Trabucador 


 




La Badia dels Alfacs o Els Alfacs és una terra baixa, pantanosa, a la part meridional del delta de l'Ebre, compresa entre Sant Carles de la Ràpita i la desembocadura de l'Ebre. Està coberta, en gran part, de joncars i d'estanys o albuferes.



Aigüamolls del Delta.  Els flamencs ja están dormin.



  
Passarel-la i dunes a la platja de Riumar

Platja de Riumar

Pont de lo Passador ( de nit)

Aquest pont uneix les poblacions de Sant Jaume d'Enveja (Montsià) i Deltebre (Baix Ebre). Es el darrer pont sobre el riu Ebre abans de la desembocadura.
Fou inagurat el 30 de Setembre de 2010.




Comentaris

  1. 👏👏👏 Molt interessant! Precioses fotografies!

    ResponElimina
  2. Teresa, és un reportatge fotogràfic preciòs. I serà un tresor d'aquí a un temps, si el canvi climàtic acaba canviant aquest paisatge tant especial.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pels vostres comentaris !

Entrades populars d'aquest blog

Tardor a la Vall d'Aran

Aitona i la floració dels arbres

Recordant l'última nevada