Uns dies per Londres



Londres és la capital i la ciutat més poblada d'Anglaterra i el Regne Unit. La ciutat, situada a la riba del Tàmesis, al sud-est de l'illa de Gran Bretanya, ha estat un nucli urbà important des de fa gairebé 2.000 anys, quan fou fundada pels romans amb el nom de Londinium. 
Londres és una de les capitals del món dels negocis, les finances i centres culturals, i la seva influència en la politica, educació, entreteniment,, mitjans de masses, moda i art, fan de Londres una de les majors ciutats globals.
 A Londres hi ha quatre llocs que són Patrimoni de la Humanitat: el Palau de Westminster, l'Abadia de Wessminster i l'església de Santa Margarida; la Torre de Londres; el lloc històric de Grenwich; i els Jardins Botànics Reials.
 La ciutat és una de les majors destinacions turístiques mundials, i la seva popularitat s'ha vist incrementada a causa del creixement econòmic.
Londres té una població molt diversa, amb moltes cultures, religions i s'hi parlen més de 300 llengües.


Pont de la Torre

Panorámica del riu Tàmesis feta des del Sky Garden on varem anar a esmorzar.

Pont del Milenium  o  Millenium Bridge
És un pont penjant d'acer i es peatonal, creua el riu Tàmesis, unín la zona de Bankside amb  la City. Va sér inagurat al any 2000.

The Shard, edifici de 309,7m.  d'alçada. Consta de 95 plantas, tot ell es de vidre i a la planta 72 te un mirador. Va sér construit per un arquitecta italià (Renzo Piano). L'edifici és propietat del Estat de Catar.

The City Hall (Ajuntament). Va ser dissenyat per Norman Foster. S'inagurà l'any 2002.

The Sky Gardenl, Restaurant des d'on es pot tenir una gran prespectiva de la ciutat. 

Façana del Sky Garden des del altre costat del riu . Té una alçaria de 160m. i consta de 35 pisos, amb un restaurant i bar a l'última planta.
 

Una altre prespectiva del Sky garden. Un dels gratacels comercials conegut com a"walkie-Talkie" per la seva forma única i que es troba en el important districte financer de Londres: la City.


"La Mujer de Rojo"

The London Eye



Leadenhall  Market

Camvi de guardia a Palau



Quand va acabar la ceremonia, varem dirigir-nos a St James's park, per anar a dinar.

Palau Reial

St. James's
És un parc londinenc situat al barri de la Ciutat de Westminster, a l'est de Buckingham Palace i a l'oest de Whitehall i Downing Street. És el parc reial més antic de Londres; s'allarga sobre 23 hectàrees.

Fa molta calor i a l'ombre d'aquests àrbres centenaris, si està molt bé. 





Sortím del park i tot xino xano, ens arrivarém a Trafalgar Square i a Picadilly.



National Galery
Ës un museu d'art de Londres, situat en la part nord de Trafalgar Square. Exhibeix pintura europea del 1250 al 1900, procedent de la col·lecció nacional d'art del Regne Unit.

Trafalgar Square
 És una plaça del centre de Londres construïda per a commemorar la Batalla de Trafalgar en la qual l'armada britànica va vèncer a les tropes de Napoleó enfront de les costes d'Espanya.  


Picadilly street

Picadilly Circus
És una famosa plaça i intersecció de carrers situada en el West End de Londres, en el districte de Ciutat de Westminster.





Bé, després de voltar tot el día, tornarém a la Plaça de Trafalgar, per agafar el metro i anar a descansar a l'hotel.

Trafalgar Square


Avui el dia s'aixecat tono,plou, i decidím anar a visitar la Abadía de Westminster, allà segur que  no ens mullarem. Després  caminarem pels voltans del Parlament, que no es pot visitar perqué està amb obras igual que el Big Ben.

L'abadia de Westminster (Façana principal)
Ès l'església més coneguda de Londres. La seva construcció va començar durant el segle XIII, sota el mandat d'Enric III. És el lloc de sepultura de la majoria dels reis i reines d'Anglaterra, així com de diverses celebritats. El «racó dels poetes» honora als escriptors del regne.

                         Façana Oest

Dins la esglesia, está prohibit fer fotos, i només vaig poder robar aquesta i amb moltes dificultats. Es una maravella que tinc guardada al meu cap.

Entrada a la Sala Capitular

                  
Sala Capitular
Aquesta sala es, de planta octogonal, es va acabar al 1253 i mes tard es va restaurar. Es va fer servir com a Càmara dels Comuns de 1257 a 1547. Destacan les seves armonioses bóvedes d'estil gótic. Si troben pintures murals en algunes zones, i també precioses escultures a la porta d'entrada .

Claustre
Ara ja aném per  sortir, i puc dir que a pesar de la multitud de tombes que hi ha,unes molt carregades, d'altres  més simples i molt marbre, ha sigut una visita que arquitectónicament ha valgut la pena, es una maravella del gótic.

Palau de Westminster
El Palau de Westminster està situat a la riba nord del riu Tàmesi, a la Ciutat de Westminster, a Londres, a prop d'altres edificis governamentals a Whitehall.
Es núvol, pero ja no plou, ara voltarem per aquesta zona i per l'altre costat de riu, per després desplaçar-nos amb metro fins al barri xinés.






 



Comentaris

  1. Gràcies per compartir aquesta visita a Londres, amb fotogracies magnífiques d'aquests llocs tan emblemàtics de la ciutat. Entre les fotografies n'hi ha una que m'encanta, és "la mujer de rojo". Molt bona feina i ja espero impacient la propera entrada.

    ResponElimina
  2. Mi querida Londres.... Preciosas fotos de un viaje que fue inolvidable!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pels vostres comentaris !

Entrades populars d'aquest blog

Tardor a la Vall d'Aran

Aitona i la floració dels arbres

Recordant l'última nevada