Aitona i la floració dels arbres

AITONA

Avui la Televisió ha dit que la floració dels arbres de fruita, aquest any, s'avançat 10 dies respecta l'any passat.
L'any 2019 vaig visitar Aitona i vaig quedar meravellada del bonic que és veure les grans extensions de arbres fruiters que hi ha per aquelles contrades. Nectàriespresseguers, i paraguais mostren la seva bellesa entre la varietat del color rosa. El rosa fosc, el rosa clar i diverses tonalitats segons la classe .  També es conreen diverses varietats de peres, però aquestes floreixen més tard.











Vàrem visitar una finca privada i allà ens esperava, una persona que ens va explicar tot el referent als arbres i la fruita i ens va convidar  a collir fruita el mes de Juliol, tot el dia a ple sol. No es va pas apuntar ningú.




 

Diferents colors.  A primer pla, pereres, que encara no tenen flors. Foto feta des de dalt l'autocar que ens va portar a visitar la finca.

Comentaris

  1. Hola Teresa,
    Doncs justament ahir passejant amb la meva filla em vaig adonar que alguns arbres fruiters no només estaven en flor sinó que fins i tot ja l'estaven tirant. Si no recordo malament (no sóc cap expert) em va semblar que eren ametllers.
    Sí, els fruiteres són molt macos en floració, molt visuals i passajar per ells em transmet calama y moltes oportunitats per a fer macro amb insectes (si vas a l'hora adequada quan estan més inactius, és clar).
    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Dani
      Jo tampoc sóc cap experta, però sé que, els primers arbres que floreixen i en el mes de febrer són els ametlles i després van seguint els fruiters. Això m'alegra, perquè em fa pensar que ja s'acosta la primavera i el dia és més llarg i tot torna la vida. Si un dia tens l'oportunitat, fes una visita a Aitona, quedaràs meravellat amb la quantitat de flors i colors. Val la pena.

      Elimina
  2. Quin goig que fan els camps de fruiters florits ! Unes fotografies precioses Mª Teresa!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pels vostres comentaris !

Entrades populars d'aquest blog

Tardor a la Vall d'Aran

Recordant l'última nevada